Рефрактометр для меду оптичний в футлярі

Виробник: Китай
Модель: 152

Стислий опис


Прилад має три шкали для визначення параметрів меду: 58-90% (Brix) - шкала Брикса для вимірювання вмісту цукру в меді. Шкала Brix відображає міру масового відносини розчиненої у воді сахарози до рідини. Розчин в Bri... Читати далі...

700.00грн.

  • Наявність: В наявності

Прилад має три шкали для визначення параметрів меду:

  •  58-90% (Brix) - шкала Брикса для вимірювання вмісту цукру в меді. Шкала Brix відображає міру масового відносини розчиненої у воді сахарози до рідини. Розчин в Brix 80% означає 80 грамів цукру/сахарози в 100 грамах рідини.
  •  38-43 (be °, Baume) - шкала Боме, що показує щільність, це шкала з умовними градусами Боме, які є мірою щільності рідини. Нулю градусів цієї шкали відповідає щільність чистої (дистильованої) води при 15 ° С, а значення 15Be ° відповідає щільності 15% розчину кухонної солі.
  •  12-27% (Water) - водяна шкала, показує водність (вологість) меду.


Все що потрібно для вимірювання - це за допомогою що входить в комплект піпетки нанести на контрольну призму кілька крапель (або мазків) меду і щільно закрити призму скляною кришкою (так, щоб розчин повністю і рівномірно покрив її поверхню).

При неоднорідною консистенції меду, з присутністю твердих частинок, перед перевіркою його слід розігріти (але не вище 40 градусів!). Водяна баня найбільше підійде для розігріву, потім залишити остигати до досягнення кімнатної температури. Якщо мед однорідний і чистий, то його можна відразу перевіряти. На призму помістіть кілька крапель продукту, попередньо відкривши пластину.

Далі рівномірно розподілити, не допускаючи утворення бульбашок і сухих фрагментів. Шар меду повинен бути максимально тонким - тоді результат дослідження виявиться максимально точним. Потім потрібно почекати секунд 20 або трохи більше. У цей момент рефрактометр для меду вирівнює свою температуру з температурою меду. Після закінчення даного часу можна перевіряти результат. Для цього необхідно направити прилад в сторону джерела світла, потім подивитися в окуляр. Показник вологості буде видно на кордоні білого і синього полів на правій шкалі. Відзначимо, що можливо знадобиться сфокусувати окуляр, для чіткості визначається градуювання (нанесеного зверху вниз зображення).

Горизонтальна лінія, що розділяє світлу (знизу) і темну (зверху) область зображення, при вимірюванні знаходиться на позначці насиченості меду по розташованої в центрі шкали Брикса, показання якої легко при необхідності перевести в одиниці кг/л. Рефрактометр забезпечений автоматичною температурною компенсацією, тому його показання не вимагають температурної корекції, а для калібрування, в разі необхідності, передбачений спеціальний гвинт.

Важливо!   Рефрактометри поставляються із заводською калібруванням, і калібрування для початку роботи не потрібно.

Написати відгук

Будь ласка авторизуйтесь або створіть обліковий запис для того, щоб написати відгук.